TISZAFÜRED–KUNHEGYES

2018.08.01. 15:23

Erdélyben bővíthették ismereteiket a térség fiatal néptáncosai

Egy erdélyi kis faluban, Feketelakon jártak a Tisza-tavi AMI néptáncosai. A közel egyhetes táborban a fiatalok megismerhették, mit jelent a tánc az ott élő embereknek.

Ujvári László

Az egyhetes tábor résztvevőinek egy csoportja

Fotó: Beküldött fotó

– A gyerekek rengeteg élménnyel gazdagodtak és feketelaki táncokat tanultak – értékelt Árvai Zsigmond, az iskola igazgatója. Az Ördög Térgye Táncegyüttes fiatal szólistáitól tanulhattak.

Emellett a hiteles adatközlőnek számító Füstös Jánostól, aki még nagyszüleitől tanulta a feketelaki tánchagyományt. Az idős férfi őrzi, ápolja, és ha csak teheti, továbbadja értékes tudását. Városnézésre is jutott idő.

Egyéb nevezetességek mellett Kolozsváron megtekintették a főtéren található Mátyás-szoborcsoportot. Emellett megismerték a szinte teljesen magyarlakta Széket.

Az egyhetes tábor résztvevőinek egy csoportja
Fotó: Beküldött fotó

– Kísérőkkel együtt közel hatvanan voltunk Tiszafüredről és Kunhegyesről – mondta a szakember. Igyekszünk elismerni és megköszönni a gyerekek egész éves munkáját azzal, hogy hasonló táborokban és továbbképzéseken vehetnek részt – fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában