kuncsorba

2018.08.30. 15:30

Lassan átadják az 50 millióból megújult művházat

Immár végéhez közeledik a művelődési ház felújítása Kuncsorbán, szeptember első napjaiban már az ünnepélyes átadásra is sor kerülhet.

Szilvási Zsuzsa

Rédai János polgármester.

Fotó: Mészáros János

A több mint ötvenmillió forintból megvalósuló építkezésnek köszönhetően sor került a nyílászárók cseréjére, az épület külső hőszigetelésére és a fűtésrendszer korszerűsítésére. A beruházás keretében a szomszédos óvoda fűtési rendszeréhez kapcsolták az épületet, így lehetőség nyílik a gázfűtés mellett alternatív rendszer működtetésére is.

Ezzel elkészül az a kulturális kiállítótér, helytörténeti múzeum és közéleti szabadidős sportlétesítmény, amelyet már régóta terveznek Kuncsorbán.

A jövőben így méltó helyre kerülhet az a helytörténeti gyűjtemény is, amelyet nemrégiben alakítottak ki a településen. A tárlat alapját Szénási Imre köztiszteletben álló helyi pedagógus gyűjteménye jelentette, ezt egészítették ki.

A látványosságot szívesen fogadták a helybéliek, hiszen a fiatalabbaknak is lehetőséget nyújt rá, hogy megismerjék elődeik mindennapjait.

– Rendkívül fontos számunkra ez a fejlesztés, hiszen az a tér újult meg, amely a közösségi rendezvényeknek helyt ad – emelte ki Rédai János polgármester.

Rédai János polgármester.
Fotó: Mészáros János

– Az önkormányzati ünnepektől a különböző találkozókon át egészen a lakodalmakig mindenféle alkalomra ezt az épületet használjuk, mostantól végre méltó körülmények között.

Amint a polgármester hozzátette, gyakorlatilag minden használatban lévő községi intézmény felújítása megtörtént mostanra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában