VIGYÁZTAK A RENDRE

2018.08.11. 09:30

Miklósi polgárőrök segítettek a balatoni strandon

Tíz törökszentmiklósi polgárőr teljesített szolgálatot július huszonhatodikától augusztus másodikáig Gyenesdiás két balatoni strandján.

Molnár-Révész Erika

– Korábban két nyáron a Tisza-tónál, a tiszafüredi strandon teljesítettünk szolgálatot – mondta előzetesen a vendégszolgálatról Kolozsi József, a Törökszentmiklósi Városi Polgárőr Egyesület elnöke.

– Gyenesdiáson igen elégedettek voltak polgárőreink lelkiismeretes munkájával, akik reggel tíz órától napi négy órában váltották egymást, hogy megelőzzék az esetleges bűneseteket – tette hozzá. Az elnök egy érdekességet is elárult a balatoni munkájukkal kapcsolatban.

– Polgárőreink csütörtök délután jöttek el a szolgálatból, másnap történt a súlyos sérültekkel járó villámcsapás ugyanott, ahol a mieink szolgáltak. Egy nap választotta el őket a tragédiától. Önkénteseink természetesen be vannak ilyen esetekre biztosítva, ehhez be kell jelenteni a szolgálatot a rendőrség felé, ugyanis baj esetén csak így fizet a biztosító – tette hozzá az elnök.

Gyenesdiáson a nyaraló vendégek miatt ilyentájt megtízszereződik a lélekszám, ezzel együtt pedig nőnek a vagyonvédelemmel, bűnmegelőzéssel kapcsolatos feladatok is.

Ezért döntött úgy tizenkét évvel ezelőtt a helyi polgárőrség, hogy segítséget kér a szezonban kevésbé leterhelt területek polgárőr szervezeteitől.

Idén összesen tíz egyesület kapott meghívást a feladatra Nógrádtól Tolna megyéig. A vendég polgárőrök június 15-től augusztus 26-ig hetes váltásban a gyenesdiási strandokon, valamint ezek parkolóiban vigyázzák a rendet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában