CIBAKHÁZA

2018.08.11. 14:21

Napokon belül kezdődik az orvosi rendelő felújítása

Napokon belül elkezdődik az orvosi rendelő felújítása.

Joó Zsuzsa

A munkaterületet jövő héten adják át a kivitelezőnek, aki nyílászárót cserél, szigetel és akadálymentesített feljárót is épít. Ez utóbbira nagy szükség volt már, eddig ugyanis – adott esetben – az orvos ment ki az udvarra ahhoz a beteghez, aki nem tudott valamiért kiszállni a kocsijából.

Ugyanez nyilvánvalóan a fogorvosi kezeléseknél nem volt járható út. A felújításra negyvenmillió forint pályázati pénzt fordít az önkormányzat, jelentős, csaknem hatmillió forint önerő mellett.

A helyiek korábban többször is nehezményezték, hogy vérvételre Szolnokra kell bejárniuk. A jövőben úgy tűnik, ez a gondjuk is megoldódik. A rendelőben ugyanis – ugyancsak a pályázati pénzből – kialakítanak egy laborhelyiséget.

Fekete Géza alpolgármester hangsúlyozta, egyelőre csak a helyiség lesz meg, később vásárolnak bele saját költségvetésből anyagokat, eszközöket, és keresnek ott dolgozó szakképzett asszisztenst.

A felújítás közben a betegeknek nem kell máshová menniük, a rendelés ugyanebben az épületben zajlik a munkálatok idején is. Ismeretes, az eddig praktizáló dr. Szekeres Norbert július 31-i hatállyal felmondta az ellátási szerződést az önkormányzattal, de augusztus 12-ig még helyettesít.

Utána üressé válik az ő rendelője, a felújítást itt kezdik. A másik rendelőben azonban tovább dolgozik dr. Maczkó Péter. Ezek után csak a szomszédos felújított rendelőbe kell átköltözni.

Szeptember 1-től a rákóczifalvi dr. Bodács Zsófia végzi a helyettesítést. Bár az önkormányzat már februárban kiírta a pályázatot a felszabaduló praxisra, ez idáig senki nem jelentkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában