TOMAJMONOSTORA

2018.08.16. 14:44

Újraélesztették a község régi sportegyesületét

Bármilyen kicsi legyen egy település, a sportélet, az utánpótlás-nevelés támogatása és megszervezése elengedhetetlen feladat.

Ujvári László

Most Tomajmonostorán sikerült életet lehelni a település egykori sportegyesületébe. Egyelőre csak a röplabda szakosztály indult el, de jövőre már a labdarúgás is csatlakozik hozzá.

Kizárólag utánpótlás-nevelés zajlik, iskolás gyerekek sportolását biztosítják. Sok tehetséges tomaji fiatalt találni a környező települések egyesületeiben, csapataiban. Elsősorban Kunhegyesen és Tiszaszentimrén.

A szervezeti háttér mellett az elmúlt időszakban sokat változott az infrastruktúra. A meglévő műfüves labdarúgópálya körül egy rekortán futópályát alakítanak ki a közeljövőben.

Ez elsősorban az iskolai testnevelés órákat fogja megkönnyíteni, de igénybe vehetik majd a futni-kocogni vágyók is. Nemcsak a sportpálya, hanem az iskolaépület is megújul.

A munka javában tart, tetőcsere, hőszigetelés zajlik, valamint felújítják a régi vizesblokkokat. Emellett jelentősen átalakul az orvosi rendelő, várhatóan augusztus végére el is készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában