CIBAKHÁZA

2018.08.07. 13:54

Vizsgálják, hogy mi okozta a hétvégi vízhiányt

Se víz, se közvilágítás nem volt hétvégén a településen. A helység jó részét érintette a szombati vízhiány, az Újszőlőtől a belterületig.

Joó Zsuzsa

Egyelőre nem tudni, mi okozta a vízhiányt

Forrás: Shutterstock

Fekete Géza alpolgármester elmondta, sok lakos jelezte a problémát az önkormányzatnak és személyesen neki is. Egyelőre nem tudni, miért volt a vízhiány: műszaki meghibásodás vagy a megnövekedett vízfogyasztás miatt, melyet nem tudott teljesíteni a víztorony.

Tény, hogy a glóbusz térfogata nem túl nagy, ráadásul viszonylag alacsony is, emiatt sok esetben kicsi a víznyomás. Fekete Géza hozzátette, az önkormányzat tervei között szerepel egy új víztorony megépítése.

Erre megvan a pénz is: közel 350 millió forintot nyert el ugyanis egy uniós pályázaton a község ivóvíz-korszerűsítésre. Ennek része lenne az új glóbusz felállítása, valamint átemelők cseréje. A kivitelezés vélhetően jövőre kezdődhet el, addig viszont még előfordulhatnak vízproblémák. Hogy valójában mi okozta a vízhiányt, ezt most vizsgálják.

Annyi bizonyos, hogy hétfőn a vízmű jelezte: szivattyú meghibásodása miatt átmeneti vízhiány léphet(ett) fel Tiszaföldvár egész területén is. Hogy a kettő között van-e összefüggés, nem tudni.

Az elmúlt hétvégén közvilágítás sem volt Cibakházán. Szombaton és vasárnap éjjel is sötétek voltak az utcák az egész településen, szerencse, hogy a házakban mindenhol volt áram.

Bár nagyon sokan már szombaton jelezték az E.On-nak a meghibásodást, vasárnapig nem sikerült az üzemzavart megszüntetnie az áramszolgáltatónak.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában