GALÉRIÁVAL

2018.09.28. 19:25

Átadták a felújított sportlétesítményeket Füreden

Egyszerre több sportfejlesztés ünnepélyes átadására került sor szeptember 28-án, a Tisza-tó fővárosában. Megújult a sportcsarnok, a sporttelep, valamint a kajakház és környéke.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Az ünnepségen megjelent dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Piroska Miklós a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke. Tiszteletét tette Kovács Sándor országgyűlési képviselő, valamint Schmidt Gábor a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke is.

- Tiszafüred újabb lépést tett afelé, hogy sportos és sportoló város legyen. A megújult városi sportcsarnok modern, korszerű körülményeket biztosít a város egyre eredményesebb sportolóinak – fogalmazott köszöntőjében dr. Szabó Tünde államtitkár.

Hasonlóan vélekedett a térség országgyűlési képviselője is, aki egy hasonlattal szemléltette az általa tapasztalt változást.

- Az elmúlt években Csipkerózsika álmából ébredt fel Tiszafüred, mintha kicserélték volna a települést – jegyezte meg Kovács Sándor.

A Benedek Gábor Városi Sportcsarnokban tartott ünnepségen Ujvári Imre polgármester ismertette a megvalósult sportfejlesztéseket. Új sportpadlót kapott a sportcsarnok, nyílászárócsere, külső hőszigetelés és felújítás történt. A napokban érkezik egy modern eredményjelző, majd a lelátó és az irodahelyiségek is megújulnak. Alig lehet ráismerni a Lipcsey Elemér Sporttelep székházára, a labdarúgó pályára, valamint a lelátóra. Összesen kétszázharminc millió forintból újulhatott meg a város két legnagyobb sportlétesítménye.

Két szakaszban, közel negyven millió forintot fordíthattak a City-Gas Tiszafüredi Kajak-Kenu Sportegyesület telephelyére. A honi szövetség támogatásából először a kajakház és a konditerem korszerűsödött, majd a létesítmény környezete, infrastruktúrája. Új csónaktárolót építettek, tereprendezés, térkövezés történt. Napelemes rendszert építettek ki, mellyel kiváltották a telep teljes rezsiköltségét. A következő ütemben egy közösségi teret is kialakítanak, szeretnék otthonosabbá tenni a kajak-kenu egyesület telephelyét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában