ÚJSZILVÁS/GÁRDONY

2018.09.21. 17:25

Az ország egyik legszebb birtoka olyan hely, ahol még pálinkát is főznek

Nemrégiben jutalmazták Magyarország legszebb birtokait, melynek közönségdíját a Bolyhos Pálinkafőzde hódította el. Bolyhos Zoltán, a főzde vezetője hírportálunknak elmondta, nagyon büszkék a rangos elismerésre.

Hartai Gergely

Mátrai Zoltán (balra) és Bolyhos Zoltán a díjjal.

Forrás: Beküldött fotó

– Ilyen megtisztelő díj azt gondolom, csak egyszer van az életben. Még tavasszal, egy barátunk javasolt minket erre a versenyre. Idén közel hatvanan indultunk, ebből hét kategóriában egy huszonegyes döntő jött létre... – magyarázta a szakember.

Hozzáfűzte, nemrég hozzájuk is ellátogatott egy bizottság, hogy feltérképezzék a főzdét. Az itt meghozott szakmai döntés mellett pedig egy közönségszavazást is tartottak.

– Nagy öröm, hogy sikerült is megnyernünk! Mindezek után Gárdonyban vehettük át az elismerést – mondta Bolyhos Zoltán. A díjat Jakab István, a MAGOSZ elnöke és Mátrai Zoltán, az esemény főszervezője adta át.

Megtudtuk, a környezeti látnivalók áttekintése mellett más szempontokat is mérlegeltek a döntéshozók.

– Díjazták, hogy hatezer négyzetméternyi parkosított területtel rendelkezünk és egy nagy kiterjedésű dísztavunk is van.

– Az eszközhasználatnál pedig azt nézték, hogy azok milyen újításokat jelenítenek meg. Illetve, milyen megújuló energiát használunk fel a birtokon – taglalta.

Mátrai Zoltán (balra) és Bolyhos Zoltán a díjjal.
Fotó: Beküldött fotó

Majd kiemelte, az évek során számtalan látogató fordult meg a családi birtokon.

– Csoportok is gyakran látogatnak el hozzánk, hogy megismerjék az itteni környezetet. Mellettük pedig többek közt a falu lakói járultak hozzá ahhoz, hogy ilyen szép eredményt érjünk el – zárta szavait Bolyhos Zoltán.

A közelmúltban megrendezett VII. Jászberényi Pálinkamustráról itt, a jászsági pálinkák minőségéről pedig itt olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában