Szolnok

2018.09.28. 15:30

Bűnügyi technikusok mérték össze tudásukat

Öngyilkosság, cserbenhagyásos gázolás és falopás helyszínén is bizonyítaniuk kellett rátermettségüket a megye bűnügyi technikusainak csütörtökön, a Csónakházban.

Czakó Nóra

Itt rendezték meg ugyanis a III. megyei bűnügyi technikusi versenyt, melyre megyénk nyolc rendőrkapitányságáról érkeztek csapatok. Az egy bűnügyi technikus és egy nyomozó alkotta együtteseknek az elméleti rész után nyolc megrendezett helyszínen, gyakorlatban is remekelniük kellett.

Az egyik sátorban például egy jetski-lopás esete várta a versenyzőket, ahol víz alatti lábnyomot kellett rögzíteniük, a mellette lévőben pedig egy vonatgázolás áldozatával találták szembe magukat a rendőrök.

Tóth László alezredestől, a bűnügyi technikai osztály vezetőjétől megtudtuk, a verseny célja, hogy felmérjék a megye bűnügyi technikusainak tudásszintjét. Emellett a kriminalisztikai gondolkodást is szeretnék gyakoroltatni velük, vagyis, hogy az elkövető fejével gondolják át, mi történhetett a helyszínen.

A versenyt a Tiszafüredi Rendőrkapitányság csapata, Pénzes Tamás főtörzsőrmester és Pénzes János főtörzsőrmester nyerte. Második helyen Vasas Károly százados és Hajdú Gergely hadnagy, a Szolnoki Rendőrkapitányság versenyzői végeztek, a harmadik pedig a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság lett, vagyis Csató Zoltán törzszászlós és Szűcs Zoltán főtörzszászlós. Különdíjat kapott a Karcagi Rendőrkapitányság csapata, Fodor Mária őrnagy és Mészár László főtörzsőrmester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában