abádszalók

2018.09.23. 17:22

Csapadékos ízmustra a szalóki Tisza-tó parton

Vadat és halat, s mi jó falat, szem-szájnak ingere. Azt láthatott a nagyérdemű szeptember 22-én délután, a Tisza-tó Strandon. Hal-Vadfőző Fesztivált tartottak a Tisza-tó parti kisvárosban.

Ujvári László

Élettel és finom illatokkal telt meg a strand egy része. Annak ellenére, hogy borongós-esős idő fogadta a kilátogatókat. Mikor eleredt az eső, jó szolgálatot teljesítettek a faházak és az erre a célra felállított sátrak.

Helyből és a környező településekről is érkeztek főzőcsapatok. Az elkészült finomságokat szakavatott zsűri értékelte. A csapatok nemcsak a bográcsok tartalmával próbálták megfogni az arra járókat.

Mindenhol figyeltek a körítésre, süteményekkel és pálinkával fogadták az érdeklődőket. Kóstolójegy ellenében bárki kedvére csillapíthatta éhségét vagy kulináris kíváncsiságát.

Egyébként mozgalmasan telt a hétvége Abádszalókon. Pénteken koncert és szüreti felvonulás, szombaton délelőtt a városnapi ünnepség kavarta fel az őszi állóvizet. Ez alkalommal is átadták a város elismerő díjait. Másnap a horgászverseny mellett az egészséges életmód került a fókuszba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában