JÁSZJÁKÓHALMA

2018.09.08. 13:19

Hagyományt teremtettek a JÁKÓ Kertbarát Kör tagjai

Több mint négy és fél évtizede meghatározó alakja a helyi civil életnek a „JÁKÓ” Kertbarát Kör.

Banka Csaba

Nagy Magdolna, a kertbarát kör elnöke

Fotó: Banka Csaba

Tagjaik nem csak a kiskertek gondozásának szakmai ismereteit sajátíthatják el, tökéletesíthetik összejöveteleiken, hanem igazi közösségként, baráti társaságként is számíthatnak egymásra.

Egyik legfontosabb rendezvényük évről évre az idén harmincadik alkalommal megszervezett őszi terménykiállításuk. A programot a hét elején, hétfőn és kedden tartották meg. Az érdeklődők két napon át látogathatták a gazdakör épületének nagytermében berendezett bemutatót.

A „JÁKÓ” Kertbarát Kör elnöke, Nagy Magdolna elmondta, hogy a kiállításra összesen tizennyolcan hozták el kertjük legszebb zöldségeit és gyümölcseit a helybéliek közül. Rajtuk kívül pedig a Jászkiséri Kertkultúra Egyesület öt tagja vett részt terményeivel a jákóhalmai rendezvényen. A kisériek évek óta rendszeresen ellátogatnak társklubjuk rendezvényére.

Nagy Magdolna, a kertbarát kör elnöke
Fotó: Banka Csaba

A kertbarát klub őszi rendezvénye egyaránt népszerű a gyermekek és a felnőttek körében. A terménybemutató mellett – a szakmai programokon túl – farsang idején szerveznek a nagyközönség számára is érdekes programot.

Hagyománnyá vált már ugyanis a pampuskasütő versenyük, melyen szakmai zsűri segítségével bírálják el a helybéliek által készített fánkokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában