JÁSZJÁKÓHALMA

2018.09.05. 16:20

Harmincadik alkalommal mutatták be terményeiket a kertbarátok

A „JÁKÓ” Kertbarát Kör tagjai idén is megrendezték hagyományos terménykiállításukat a jászjákóhalmi gazdakör épületében.

Banka Csaba

A kiskertek legszebb zöldségei és gyümölcsei a kiállításon

Fotó: Banka Csaba

Az 1972 őszén alakult civil közösség 1989-ben rendezte meg első terménykiállítását. Azóta minden év szeptemberében bemutatják tagjaik kiskertjeinek legszebb terményeit.

Az idén harmincadik alkalommal megnyitott összeállítás egyaránt népszerű a diákok és a felnőttek körében.

A megnyitón Nagy Magdolna, a kertbarát kör elnöke köszöntötte a megjelenteket. A kiállítást Pelyvásné dr. Támba Krisztina jegyző nyitotta meg, visszaemlékezve arra, hogy a kertbarát kör első kiállításaira még kisiskolásként látogatott el osztálytársaival.

A jákóhalmiak bemutatóján évek óta vendégként vesznek részt a jászkiséri kertbarátok, akik szintén kertjeik legfrissebb zöldségeit, gyümölcseit kiállítva emelik a rendezvény színvonalát.

A kiállítás társrendezvénye volt ez alkalommal is az elszármazott helybélieket tömörítő Jászjákóhalmiak Baráti Egyesületének pályázata, amelynek keretében a falu legszebb előkertjeit kialakítókat ismerték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában