kisújszállás

2018.09.22. 18:45

Immár egyházi óvoda is működik Kisújon

Az ősz változást hozott a kisújszállási oktatásban: a református egyház fenntartásában lévő Móricz Zsigmond Református Kollégium szeptembertől egy óvodai csoportot is indított, húsz gyermekkel. A csoportot a Szabadság téri iskolaépületben helyezték el.

Daróczi Erzsébet

Egy tantermet átalakítottak óvodai csoportszobává, játszóudvart is kialakítottak a kicsiknek, s több olyan kisebb átépítést is elvégeztek, amely szükséges volt ehhez.

– A Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy, mint intézményfenntartó tavasszal stratégiai lépésre szánta el magát a városban fenntartott köznevelési intézményeivel kapcsolatosan – tudtuk meg Szász Veronika területi oktatási igazgatótól.

Az Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola, valamint a Kossuth Lajos Baptista Általános Iskola és Kollégium fúziója következtében szeptember 1-től létrejött a Nagykun Baptista Oktatási Központ.

A két intézmény egyenrangú tagintézményként működik, megtartva saját autonómiáját. A mindennapi oktató-nevelő munka a megszokott rendben és helyen folyik tovább az új tanévben is a tagintézményekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában