FEGYVERNEK

2018.09.02. 10:20

Katolikus suli lett a fegyverneki általános iskolából

Orczy Anna Katolikus Általános Iskola és Óvoda néven az Egri Főegyházmegye fenntartásában kezdi meg működését szeptemberben a fegyverneki Orczy Anna Általános Iskola.

Molnár-Révész Erika

A jelenlegi Szapárfalui Óvoda az iskola tagintézményeként, Orczy Anna Katolikus Általános Iskola Szent Rita Tagóvodája néven folytatja tovább működését. Az összevont intézményben több mint kétszáz iskolás tanuló és közel ötven óvodás kezdi meg a tanévet, azokkal, akinek szülei vállalták a katolikus iskola szellemiségéhez illeszkedő nevelést, oktatást.

Az iskola már működött korábban egyházi fenntartásban, 1928-ban építették római katolikus népiskolaként a Szent István téren. Az eredetileg öttantermes épület az idők során új szárnnyal és tornateremmel is bővült.

A hitre nevelés mellett az iskola kiemelt pedagógiai programja a környezetbarát szemlélet kialakítása. Az ünnepélyes tanévnyitó szeptember elsején, délelőtt lesz a Római Katolikus Templomban és az Orczy Anna Katolikus Általános Iskola és Óvoda főépületében.

A tanévnyitón jelen lesz Ternyák Csaba egri érsek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában