SZOLNOK MEGYE

2018.09.05. 19:55

Meglepő, miket hagytak nyáron a strandon egyesek

Az időjárás is árulkodik már a strandszezon végéről. A fürdők azonban nem panaszkodhatnak, jó volt a nyári forgalom, sok vendég megfordult a medencék környékén. A tömegben viszont könnyű volt megfeledkezni a magunkkal vitt tárgyakról. Arról faggattuk a megyei fürdőket, vajon mit felejtettek a strandokon a látogatók.

Kovács Berta

Sok holmit elhagynak a vendégek – mutatja Zámbori Péter

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Volt, hogy telefont, autókulcsokat hagytak a füves területen, de ezeket a kollégák megtalálták, és a nap végén vissza is tudták adni a gazdájuknak – nyilatkozta megkeresésünkre Szuda Nagy Attila, a szolnoki Liget Termálstrand és Élményfürdő vezetője.

– De jellemzően inkább apróbb tárgyakat, törülközőt, papucsot hagytak el. Nagyobb érték nem veszett el. Évek óta nem találtunk például ékszereket, nyakláncot, gyűrűt, melyeket egy évtizede még rendszeresen elhagytak. A talált tárgyakat egy ideig őrizzük. Reklámozzuk, hogy a strandlopásokat előzzük meg, ne hagyják őrizetlenül értékeiket, de nyáron erős volt a rendőri jelenlét is. Felhívjuk a figyelmet, hogy az öltözőben hagyott értéktárgyakért nem vállalunk felelősséget, használják az értékmegőrzőt.

A Martfű Termál SPA talált tárgyai között is a strandcikkek, a fürdőruha, úszósapka, törülköző, papucs és a strandjátékok vezetik a listát, tudtuk meg Tomasovszky László ügyvezetőtől.

– Nálunk ékszerek nem szoktak előkerülni. A fürdő területén azonban találtunk már alsónadrágot, sőt cipőt, még a téli időszakban is – fejtette ki az ügyvezető. – Megesett, hogy egy illető jelezte, eltűnt a padon hagyott 150 ezer forintos napszemüvege, és azt akarta, térítsük meg a kárt. Mondtam, hogy van értékmegőrző, miért nem használta. Felajánlottam, kihívjuk a rendőrséget és veszünk fel jegyzőkönyvet, de ezt persze nem akarta, hiszen valójában nem veszett el a szemüveg. Olyan is volt nemrég, hogy egy vendég azzal hívott fel minket, hogy itthagyta a telefonját, abban volt a repülőjegye, de ez csak a beszállásnál derült ki. Azt akarta, valaki vigye utána. Ezt persze nem vállaltuk, hiszen oda sem értünk volna indulásra!

A kisújszállási Kumánia Gyógy- és Strandfürdőben is találtak már mindenféle tárgyat, erősítette meg Zámbori Péter ügyvezető igazgató. Még ottfelejtett utcai ruhát is.

Sok holmit elhagynak a vendégek – mutatja Zámbori Péter
Fotó: Daróczi Erzsébet

– A medencékből például fülbevalók szoktak előkerülni. Igazolványokat is hagynak el, azokat a pénztárban át tudják venni. De elég széles a talált tárgyak listája – számolt be az esetekről Zámbori Péter. – A talált holmikról mindig jegyzőkönyvet veszünk fel, és a tárgyakat a törvényben előírt ideig megőrizzük. Megesett már, hogy egy vendég azt állította, a fürdőköntöséből elveszett 30 ezer forintja, de kiderült, ez nem volt igaz.

Cserkeszőlőn is könnyen ottfelejtenek strandcikkeket, sőt a vizes gyerekjátékokat is gyakran keresik, számolt be róla Gál József fürdőigazgató. De ruházatot, zoknit, nadrágot is elhagynak időnként a vendégek. A medencékből ékszerek kerülnek elő. Igazolványt, lakcímkártyát is találnak, ezeket a Facebookon is közzéteszik, vagy a rendőrségnek szólnak és ők értesítik a tulajdonost. Most is van talált tárgyaik között személyi igazolvány és jogosítvány is.

Hazavinnék a rácsokat is

A fürdő berendezését is hazavinnék időnként a fürdővendégek, tudtuk meg Zámbori Pétertől. Mint elmondta, volt már, hogy a Kumánia tulajdonát képező napozóágyat akarta valaki magával vinni, de persze a kollégák észrevették. A strandszékekkel is bepróbálkoztak már, sikertelenül. Olyan is előfordul, hogy a csaptelepet, zuhanyrózsát szerelik le a renitens vendégek, de még a kis méretű lefolyórács is „kelendő”, talán mert vasból van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában