2018.09.02. 16:30
Közel száz fajta halétel készült el Füreden (galériával)
Félszáz főzőcsapat vette birtokba szombaton reggel a Morotva Kerékpáros Pihenőparkot. Kellemes, fűszeres halételek illata töltötte meg a levegőt. Közel száz fajta halétel készült el a 44. Ma-Hal Országos Halfőző Versenyen.
Szeptember elsején nagy szabású gasztronómiai programmal nyitották meg a Tisza-tavi őszi szezont. Idén a Tisza-tó partján, Tiszafüreden tartotta meg hagyományos főzőversenyét a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet. A programon ötven főzőcsapat vett részt, túlzás nélkül az ország minden pontjáról. Győrtől Nyíradonyig, Tiszagyulaházától a Balatonig.
– Negyvennégy év alatt ez a negyvennegyedik halfőző verseny. Évről évre nő a látogatók és versenyzők száma. Legutóbb Szolnokon, Tihanyban és Szombathelyen szerveztük meg a vándor halfőző versenyt – magyarázta Dr. Németh István, a szervezet elnöke.
– Ez eddig a legnagyobb rendezvény az elmúlt közel négy és fél évtized alatt – fogalmazott.
44. MA–HAL Országos Halfőző Verseny
Ötven főzőcsapat nyolcvanötféle halételt készített, ezeket több kategóriában, négy szempont alapján értékelte a zsűri. A kilátogatók ingyen kóstolhattak, emellett színpadi- és gyermekprogramok közül választhattak. Több mint húsz apróság ragadt pecabotot a gyermek horgászversenyen.
A vándor halfőző verseny célja a halászat és halételek fogyasztásának népszerűsítése. A programok között szerepelt látványhalászat, valamint halkolbász töltés.