GALÉRIA ÉS VIDEÓ

2018.09.08. 15:25

Látványos fogathajtó versenyt rendeztek Kunhegyesen

Idén szeptemberben is megjelentek a fogatok és lovas hagyományőrzők Kunhegyesen, a sportpálya melletti szabadidő parkban. A nagykunsági kisvárosban tartották a megyei fogathajtó bajnokság döntőjét.

Ujvári László

Szeptember 8-án, szombaton rendezte meg CAN-C és CAN-D kategóriás fogathajtó versenyét a Kunhegyesi Lovassport Egyesület. Egyes- és kettesfogatok, valamint póni kettesfogatok mérhették össze tudásukat díjhajtásban és kétfordulós akadályhajtásban.

Délelőtt rendezték a díjhajtást, valamint az akadályhajtás első fordulóját. Kiadós ebéd és látványos csikós bemutatós után került sor a második fordulóra.

Összesen több mint negyvenen neveztek a versenyre, a kunhegyesiek mellett környező és távolabbi településről. Tiszaföldvár, Kisújszállás, Jászberény, Abony, Jászárokszállás és Füzesgyarmat mellett Fegyvernekről, Ceglédről, Besenyőtelekről vagy éppen Tápiószentmártonról.

Hagyománya van már a városban a fogathajtó versenynek, idén is sokan látogattak ki. A gyerekek körében népszerű volt a pónilovaglás, valamint a lovaskocsikázás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában