MARTFŰ

2018.09.08. 16:34

Végre megújulhat a martfűi körforgalom

Régi gondja a martfűieknek a vasútállomás közeli körforgalom rendkívül rossz állapota.

Joó Zsuzsa

Dr. Papp Antal polgármester hírportálunknak elmondta, hogy a körforgalom nem a városhoz, hanem a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez tartozik, azaz nekik kell(ene) azt felújítani. Márpedig a martfűiek szerint az útszakasz megérett a javításra.

Kátyúk, kidőlt-bedőlt szegélykövek nehezítik a biztonságos közlekedést a körforgalmon belül. Többek szerint ez egyenesen életveszélyes. A településvezető hozzátette: a hibákat többször, több helyen is jelezte az önkormányzat az út fenntartójának, és jelezték más fórumon is, de eddig nem történt változás.

A problémával mi is megkerestük a Közutat, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy a martfűi körforgalom felújítását a 442-es út felújításával egy időben lehetséges csak elvégezni.

Ennek a felújítási tervét szakirányú cég végzi. A szolnoki mérnökség a társaság által is szükségesnek tartott beruházás kezdetéig még idén elkezdi a körforgalom és környezetének burkolatjavítását a szegőkövek helyreállításával együtt.

A szakemberek egyébként úgy vélik, a legtöbb lokális burkolathiba abból származik, hogy a nehézgépjárművek nem minden esetben közlekednek szabályosan.

A közútkezelő még hozzátette: a helyi önkormányzattal természetesen egyeztettek a felújítás és a javítások szükségességéről és a lehetőségekről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában