ABÁDSZALÓK

2018.09.14. 09:30

Régi problémákat oldhat meg a pályázati pénz Szalókon

Július végén érkezett a hír, hogy támogatást nyert a város vidékfejlesztési forrásra benyújtott kérelme. Szorosan kapcsolódva egy másik programhoz, két régi hiányosságot is sikerül majd orvosolni.

Ujvári László

A közel ötvenmillió forintnak ugyanis már megvan a helye. Egy hategységes piaccsarnokot szeretnének kialakítani. Az üzletek mellett helyet kapna a közfoglalkoztatás keretében megtermelt zöldségek, gyümölcsök és egyéb termékek értékesítése.

Ezek mellett egy régi hiányosságot is pótol a július végén kapott lehetőség. Minden turisztikailag frekventált településen kardinális kérdés a nyilvános mellékhelyiségek megléte és állapota.

Egyedül a régióban, Abádszalókon már évtizedek óta van ilyen a belvárosban. Az idő azonban nem múlt el nyomtalanul, mára elhasználódott és elavult. Az új piaccsarnok kialakításával egy időben felújítják, korszerűsítik sok ezer helyi lakos és turista megelégedésére.

A növekvő vendégszám és a város fejlődése azonban rámutatott, hogy egyetlen ilyen alkalmatosság néha kevés. Ráadásul az is messze található a turisztikai központnak számító strandtól.

Egy másik projekt keretében, a turisták igényeit is kielégítő nyilvános mosdót alakítanak ki tavasszal. Az új nyilvános mellékhelyiség mellett sétányt, valamint játszóteret is kialakítanak a tervek szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában