GALÉRIÁVAL

2018.09.07. 09:19

Sportszercsomagot kaptak az abádszalóki suli kisdiákjai

Folytatva a tavaly karácsonykor indított programot, új sportszercsomagok érkeztek a Kovács Mihály Általános Iskolába. A gyerekek boldogan vették birtokba és próbálták ki az új eszközöket.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

A sportszercsomag átadására szeptember 6-án, csütörtök délelőtt került sor. Pignitzkyné Lugos Ilona, a szövetség klaszter alprojekt vezetője sportolásra és testmozgásra buzdította a gyerekeket.

Elmondta, hogy a program keretében az eddigieknél nagyobb hangsúlyt kap majd a testmozgás a tanév során. Megjelenik az iskolai rendezvényeken és különálló programokon, sőt, még a tanórákon is.

A most átadott sportszercsomag értéke közel három millió forint. Az eseményen jelen volt Parázsó Katalin, a Kovács Mihály Általános Iskola igazgatója és Sági István, a Karcagi Tankerületi Központ igazgatója.

A Magyar Diáksport Szövetség 2017-ben iskolai programot indított egészségvédő testmozgás klaszterek kialakításával. Célja a testnevelés órai és azon kívüli mozgásos tevékenységek fejlesztése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában