Mikor NYIT?

2018.09.15. 15:23

Üresen áll az új miklósi tanuszoda, egyelőre nem lehet használni

Már hónapok óta készen áll, de még az idei tanévkezdésre sem nyitott ki a törökszentmiklósi Horváth András Tanuszoda. A térség országgyűlési képviselője szerint az átadás bürokratikus okok miatt csúszik, de ez szerinte még a héten megoldódik.

Molnár-Révész Erika

Bár a tanuszoda elkészült, mégis üresen áll

Fotó: Beküldött fotó

– Nagyon sok miklósi gyerekkel sikerült megszerettetni az úszást a nyári oktatáson. A szülői igény is óriási volt, kérték, ne fejezzük be az úszótanfolyamokat a nyár végével – meséli Vaszkán Gábor úszásoktató, testnevelő tanár, aki a kérés miatt ősztől tovább is vitt egy húszfős csoportot.

A gyermekek között négy és fél és tizenhárom éves is van. Mostani helyükről azonban hamarosan menniük kell.

– Jelenleg a törökszentmiklósi strand kinti medencéjét használjuk. Amellett, hogy az idő kezd hűvösödni, a másik probléma, hogy szeptember végén bezár a fürdő. Hogy mi lesz ezután, nem tudjuk, folytatni szeretnénk.

– Ha máshogy nem, akkor a környező településeken nézünk helyszínt, de az mind a gyermekek, mind a szülők számára megterhelőbb lesz. Ezért lenne jó, ha október elsejétől használhatnánk a helyi, Horváth András tanuszodát – vélekedik az oktató.

Az uszoda alapkövét 2016 júniusában tették le, azóta több tervezett átadási időpont is napvilágot látott. Már a tavalyi tanévnek is ezzel a reménnyel indultak neki a helyiek, és az ideinek is. Hiába.

– Valóban nagyon várják már a gyermekek, az iskolák és a lakosok is, hogy használhassák végre az uszodát. Értetlenül áll mindenki azelőtt, hogy miért nem nyitott még ki – mondja Markót Imre, Törökszentmiklós polgármestere.

Az önkormányzat összesen 58 millió forintot költött a beruházásra. Egyebek mellett telket vásárolt, melyet közművesített, parkolót és kerítést is épített az ingatlan köré.

– Idén júniusban a Nemzeti Sportközpontok székházában aláírtuk azt az ingatlanátadási megállapodást, mely alapján a területet, melyen a tanuszoda megépült, az önkormányzat ingyenesen átadta az államnak – teszi hozzá a városvezető.

Bár a tanuszoda elkészült, mégis üresen áll
Fotó: Beküldött fotó

Ezért is reménykedtek abban a helyiek, hogy tanévkezdésre megnyílik az uszoda. Bár az épület teljesen készen áll, használni még nem lehet. Legutóbbi információink szerint a csúszás oka az, hogy még mindig a módosított kivitelezési szerződés aláírására várnak a felek, vagyis az uszodát fenntartó Nemzeti Sportközpontok és a kivitelező.

A térség országgyűlési képviselője is tájékozódott az ügyben, szerinte a probléma napokon belül megoldódik.

– A tanuszodát hamarosan átadják, most az átadás előtti papírmunkák zajlanak. A kivitelezéssel kapcsolatos vitás kérdések úgy néz ki, hogy a héten rendeződnek, és elkezdődhet az átadási folyamat a kivitelező részéről az üzemeltetőnek – mondta Boldog István.

A Nemzeti Sportközpontok ezt közölte: a műszaki átadás- átvételt követően a létesítmény megkapja a használatbavételi engedélyt, és fogadhatja a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában