jászladány

2018.09.14. 10:43

Több beruházás előkészítése is a célegyenesbe érkezett

Bertalanné Drávucz Katalin polgármester elmondta, az elmúlt hónapokban megteremtették annak lehetőségét, hogy a kivitelezők munkához lássanak a helyi kerékpárút-hálózat fejlesztése érdekében.

Banka Csaba

A településfejlesztési operatív program keretéből nyílt lehetőség a községen belüli hivatásforgalmú kerékpárút-hálózat megépítésére.

A kivitelező céget közbeszerzési eljárás keretében már kiválasztották, jelenleg az utolsó engedélyek beszerzése zajlik. A százkilencvenhétmillió forintos, uniós támogatással, várhatóan jövő év júliusáig megvalósuló beruházás segítségével, kerékpárúttal kötik össze a helyi közintézményeket.

Az út érinti majd a postát, a rendőrséget, a templomot, a plébániát, az iskolákat, a művelődési házat, valamint az orvosi rendelőt.

A fejlesztés legfontosabb célja az, hogy a kerékpáros- és a gépjárműforgalom szétválasztásával biztonságosabbá és kényelmesebbé váljon a helyi közlekedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában