ADOMÁNY

2018.09.04. 09:27

Sokan segítenek, hogy megmenthessék a szolnoki református templomot

Örömteli meglepetést hozott egy, a Szoljon.hu-n a közelmúltban megjelent interjú.

Sz. I.

Bár messziről épnek látszik, de mára kritikussá vált a megyeszékhely egyik jelképének, a szolnoki református templomnak az állapota

Fotó: Csabai István

Végh Miklós református lelkipásztor a beszélgetés során a Tisza-parti református templom rossz állapotáról, és a felújítás lehetőségeiről tájékoztatta rajtunk keresztül a város polgárait.

Amint elmondta, egy jelentős egyházi, állami és városi támogatás most lehetővé tenné az épület további romlásának megállítását. Ugyanakkor a segítség igénybevételéhez saját anyagi erejét meghaladó pénzösszeggel kellene hozzájárulnia a gyülekezetnek.

Az egyház tagjai, illetve városunk polgárai közül sokan átérezték a helyzet súlyosságát, így folyamatosan adakoznak erre a célra. de még így is mindig komoly összeg hiányzik ahhoz, hogy a legszükségesebb külső tatarozási munkát elkezdhessék, illetve fölhasználhassák a külső támogatást.

Ugyanakkor a lelkész örömmel számolt be arról is, hogy a mostani Szoljon cikk újabb támogatást adott a templom ügyének. Megjelenését követően számosan keresték meg adományaikkal az egyházat, s ezek között a felajánlások között igen jelentős tétel is volt.

Bár messziről épnek látszik, de mára kritikussá vált a megyeszékhely egyik jelképének, a szolnoki református templomnak az állapota
Fotó: Csabai István

A lelkipásztor azzal zárta tájékoztatást, hogy az újabb fejlemény ismeretében egyre jobban bíznak a még hiányzó négymillió forint előteremtésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában