MINDFULNESS TRÉNING

2018.10.13. 06:55

A boldogabb életet népszerűsítik a Jászságban indult programmal

A stresszes, rohanó, problémákkal teli hétköznapok kihívást jelentenek testi, lelki, szellemi egészségünk megőrzésében. A Jászságban nemrég lelki egészségfejlesztő program indult, ami egyéni és közösségi szinten is hozzájárulhat a stressz csökkentéséhez.

Illés Anita

Fotó: Illusztráció. Forrás: Shutterstock

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előrejelzése szerint 2020-ra a depresszió lesz a második leggyakoribb munkaképesség-csökkenést okozó betegség a világon. A mentális egészség megőrzése, fejlesztése fontos feladat egyéni és közösségi szinten egyaránt.

Nem véletlen, hogy – mint arról korábban beszámoltunk – a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház és a Lelki Köldökzsinór Egyesület együttműködésével kétéves lelkiegészség-fejlesztő program indult a Jászság négy településén (Jászberény, Jászárokszállás, Jászfényszaru és Jászboldogháza).

Az egyesület 2016 őszén alakult meg, célja, hogy szakemberek bevonásával teljes értékű támogatást nyújtsanak a családok tudatossá válásához az élet körforgásában, a fogamzástól a szülésen, gyermeknevelésen át a felnőtté válásig.

Dr. Ördög János szülész, nőgyógyász, holisztikus orvos, a Lelki Köldökzsinór Egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy az egészségfejlesztő program keretében mindfulness tréningeket tartanak családoknak, oktatási, egészségügyi területen dolgozóknak.

A jövőben szeretnének a munkahelyek felé is nyitni.

– Célunk egy olyan módszer bemutatása, amellyel utat tudunk mutatni az embereknek a teljes, tudatosabb és boldogabb élet irányába. A saját egészségünkért ugyanis mi tehetünk a legtöbbet.

– A program egyik előnye, hogy nemcsak előadásokat tartunk, hanem gyakorlati tudáshoz jutnak a résztvevők. A legutóbbi összesítés alapján a mindfulness tréninget eddig kétszázötvenen végezték el a térségben. Az élet minden területéről érkeztek gyakorlók, a 13 évestől a 72 éves korúig – mondta dr. Ördög János, az egyesület elnöke.

Fotó: Illusztráció. Forrás: Shutterstock

Előadást szerveznek

A Lelki Köldökzsinór Egyesület október 27-én az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusán Mentális egészségmegőrzés – tudatos várandósság és szülőség címmel konferenciát szervez.

Neves szakemberek, kutatók számolnak be legújabb eredményeikről. A teljesség igénye nélkül néhány téma: mentális egészség az emberi kapcsolatok tükrében, lelki rugalmasság otthon, az óvodában, iskolában, a mindfulness szerepe a testi-lelki egészség megőrzésében, a mindfulness meditáció hatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában