ABONY/CEGLÉD

2018.10.15. 11:18

Világsztár aláírását is megszerezte az abonyi gyűjtő

Nagy élményben volt része nemrégiben Jáger Zsoltnak, aki a Tour de Hongrie kerékpárverseny ceglédi rajtjánál egy világsztárral találkozhatott. Az országúti kerékpározás egyik ikonja ugyanis kétszer is dedikált az abonyi gyűjtőnek.

Hartai Gergely

Saját csapatának fotóját írta alá a világsztár – mutatja Jáger Zsolt a felvétel jobb felső sarkában látható kézjegyet

Fotó: Hartai Gergely

– Egy Guinness-rekordertől hallottam Alberto Contadorról, akivel nagy örömömre Cegléden találkozhattam is! – idézte fel a minap Jáger Zsolt. Az abonyi férfi elmondta, kezdetben nem is remélte, hogy megközelítheti a világhírű versenyzőt. Meglepetésére azonban másként alakultak a dolgok.

– A nagy találkozás nemrég, a Tour de Hongrie kerékpárversenyen történt. Ő indította útjára a városban a neves futam harmadik szakaszát – avatott be a részletekbe. – Akkor egy színpadon is bemutatták őt, s elmondták, kétszeres Tour de France-bajnokról van szó.

– De azt is megtudtam, ő sportágának egyik legismertebb és legsikeresebb kerékpárosa is egyben. S mivel szerettem volna gyarapítani az évek óta bővülő aláírás-gyűjteményemet, elhatároztam, nála is szerencsét próbálok… – folytatta.

– Van ugyanis egy füzetem, amely nagyon értékes a számomra. Ebben közismert személyek aláírását őrzöm. Szerepel már benne többek közt a veszprémi férfi kézilabdacsapat tagjainak kézjegye és egy olasz énekes aláírása is. Végül ezt a noteszt adtam fel Contadorhoz a színpadra – tette hozzá Zsolt. Aki ezután arról mesélt, nem érte be ennyivel.

Személyesen is szeretett volna szignót kérni az ünnepelt sztártól. Hamarosan azonban kínálkozott is újabb alkalom…

– Nemsokára végre személyesen állhattam elé az egyik poszteremmel. Odamentem az őt elzáró kordonhoz, ahol a tolmács jelezte Contador kísérőjének, hogy közel engedhet engem. Hát így is lett! Nagyon boldog voltam, hogy fogadott… – magyarázta a férfi. Majd újabb részleteket is megosztott.

– Az esemény triál kerékpáros bemutatója után oroszlános kabalajelmezben mentem át a verseny rajtjához. Amikor pedig Contador elindította a Tour de Hongrie-t, ott álltam mögötte. Ő észre is vett, s úgy tűnt, felismert.

Saját csapatának fotóját írta alá a világsztár – mutatja Jáger Zsolt a felvétel jobb felső sarkában látható kézjegyet

– A kabalajelmezt látva, rám mosolygott, majd megbúbolta azt. Mondanom sem kell, óriási élmény volt, hogy ilyen sokszor és ennyire közelről láthattam őt – büszkélkedett a rajongó.

– Sokan mondták már, hogy ez nagy dolog, és bizony, volt is, aki irigykedett. S hogy hová kerül majd a két aláírás? Lesz helye, hiszen elég nagy a gyűjtemény, már száznál is több a szignók száma! – konstatálta szerényen.

Hill és Putyin kézjegye még hiányzik

Az abonyi gyűjtő elárulta, a közeljövőben is gyarapítaná kollekcióját. Mi több, a jövőben például külföldi politikusok és világhírű színészek kézjegyét szerezné meg.

– Örülnék például Terence Hill aláírásának. Az övé igencsak hiányzik a gyűjteményből. A politikusok közül pedig Putyin elnök kézjegye lenne a cél. Tudom, ennek beszerzése távolról sem lesz könnyű feladat…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában