SZOLNOK

2018.10.11. 16:33

Azonnali javításra szólították fel a hanyag munkát végző céget

A közösségi médiában több helyen is olvashatók bejegyzések a Szandaszőlősön áthaladó kerékpárút egyik szakaszának veszélyes állapotáról. Megkérdeztük az önkormányzatot, mit lehet tenni a helyzet javítása érdekében.

Hutter Zsófia

Ez a látvány fogadja most a környéken biciklizőket.

Forrás: Beküldött fotó

– Aknafedlapokat faragtak ki az aszfaltozott kerékpárútból és elég furcsa módon barkácsolták helyükre az újakat – olvasható a felháborodott posztban, mellyel a közösségi médiában több helyen találkozhatunk.

Abból az is kiderül, hogy a legalább három-négy szakaszt érintő munkálatokat a közelmúltban végezték Szandaszőlősön, ám a kivitelezés nem igazán felel meg az elvárásoknak. A poszt szerzője leírta, az aszfaltozott rész is problémás, de ott, ahol csak sóderrel igyekeztek szintbe hozni a kerékpárutat, kifejezetten balesetveszélyes.

– Ha valaki abba belehajt, pláne, ha idős vagy gyerek, eleshet – mondta a neve elhallgatását kérő olvasónk. – Valakinek csak felelősséget kellene vállalnia ezért a munkáért – tette hozzá.

Egy szintén rendszeresen arra járó szolnoki férfi is kifogásolja az út állapotát.

Mindennap erre tekerek kerékpárral, és tényleg felfoghatatlan, hogy hagyhatták így – mondta.

– Amellett, hogy a biciklim kereke is megsérülhet, még akár balesetveszélyes is lehet. Minden alkalommal, amikor arra járok, figyelnem kell, hogy kikerüljem – hangsúlyozta a férfi.

Ez a látvány fogadja most a környéken biciklizőket.
Fotó: Beküldött fotó

Megkérdeztük az önkormányzatot, kik és milyen munkálatokat végeztek az érintett kerékpárúton, illetve azt is, mikorra várható a problémás szakasz helyreállítása.

– Az érintett kerékpárúton az egyik távközlési társaság cserélte ki a kábelcsatornák fedlapjait, így a cég feladata a felbontott rész helyreállítása is – reagált megkeresésünkre Pókász Endre, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője.

– Mivel nem megfelelően végezte el a munkát a kivitelező, ezért a hivatal felszólította a távközlési céget a balesetveszélyes részek azonnali kijavítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában