3 kérdés – 3 válasz

2018.10.10. 09:30

Fejes Lőrinc kiskörei szakaszmérnökkel beszélgettünk

Úgy tűnik, az idei az évfordulók éve volt.

Ujvári László

Fejes Lőrinc.

Fotó: Mészáros János

– Milyen esztendőt és nyarat zárt a Tisza-tó?

– Az idei a jubileumok éve volt számunkra. Negyvenöt éves a kiskörei szakaszmérnökség, valamint a kiskörei vízlépcső. Harminc esztendős a Tisza-tó, mint földrajzi név. Rendkívüli évet zárunk a Tisza-tó körüli kerékpározás történetében. Eddig ötvenháromezer biciklis haladt át a vízlépcső üzemi hídján. Ez abszolút rekord. Folyamatosan növekszik a hallépcső látogatottsága is.

[eavdert]

– Szeptember végén rendszerint téli vízszint egyeztető megbeszélést tart a Kötivízig? Ezúttal is megtartották?

– Már hagyomány, hogy a kiskörei szakaszmérnökségen megrendezzük az előttünk álló téli vízszint egyeztető tárgyalását. Az a megállapodás született, hogy két lépcsőben hajtjuk végre a téli vízszintcsökkentést.

Az első ütem november 5-én indul egy előre meghatározott beosztás alapján. December 3-án indul a második ütem, mely a tényleges téli vízszint beállítását jelenti. Ezt befolyásolhatja egy esetlegesen kialakuló és levonuló árhullám.

– Milyen munkák zajlanak most?

– Lényegében őszi felülvizsgálattól őszi felülvizsgálatig dolgozunk. Éppen zajlanak ezek a felmérések, ilyenkor minden szakterület sorra kerül. Egy bizottság értékeli az éves munkát, és meghallgatja az adott szakterület felelőseit. November elején kerül sor a jégtörő hajók állapotának felmérésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában