SZOLNOK

2018.10.19. 16:20

Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrászművész volt a vendég

A Damjanich Múzeum Baráti Körének vendégeként tegnap szerda Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrászművésszel találkozhattak az érdeklődők a múzeumban.

Szathmáry István

Györfi Sándor (balra) és Hunya Zoltán

Fotó: Mészáros János

A rendezvény résztvevőit Szabó István, Szolnok alpolgármestere köszöntötte, a program házigazdája a művészhez hasonlóan karcagi származású Hunya Zoltán, a baráti kör titkára volt.

A kör tagjai és a többi vendég első alkalommal találkozhattak a művésszel, hogy általa betekintést nyerjenek a szoborkészítés tudományába. Többek között Györfi Sándor újította fel a hazánkban már feledésbe merült, ókori eredetű, finom részleteket adó viaszveszejtéses bronzöntési technikát.

Györfi Sándor (balra) és Hunya Zoltán
Fotó: Mészáros János

Előadásában eddigi pályája legszebb alkotásaival, a hozzájuk fűződő emlékeivel is megismertette közönségét, ami időben és térben is jókora utazást jelentett.

A Karcagon élő és alkotó művésznek, aki saját öntőműhelyében adja meg alkotásai végső formáját, 1978-as pályakezdése óta számos köz- és magángyűjteményben, hazai közterületen és a világ több országában is megtalálhatóak művei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában