Túrkeve

2018.10.17. 14:45

Hamarosan elkészül az új híd a nemrég megújult túri úton

Nagyszabású útfelújítási munkálatok zajlottak az utóbbi hónapokban a város térségében.

Szilvási Zsuzsa

A híd felújítása zajlik ezekben a hetekben

Fotó: Mészáros János

Egyfelől a Kuncsorba–Túrkeve közötti út egy szakasza épült újjá, másrészt pedig felújították a Túrkeve és Mezőtúr közötti utat. Ezt az útszakaszt ugyanis immár huszonöt éve tették rendbe utoljára, most viszont új burkolatot, pályaszerkezetet, padkát és táblákat kapott.

A tizenkét kilométeres szakasz mostani korszerűsítése hatszázhetvenhétmillió forintból történt meg. A munkát százharmincöt nap alatt végezték el, átlagosan négy centiméteren marták fel a burkolatot, majd új kötő- és kopóréteg került rá. Mintegy hatszázhatvan négyzetméteren a pályaszerkezetet is kicserélték.

Az útpadkát a szakasz felén földből, a másik felén pedig kőzúzalékból készítették el, a munka során új KRESZ-táblákat és burkolati jeleket is kapott az útszakasz. A projekt tartalmazta a buszöblök felújítását is.

Ennek a beruházásnak azonban nem volt része a szakasz felett áthaladó hidak felújítása. Így bár az út elkészült, a munkálatok még nem fejeződtek be, a teljes szakasz mégsem készült még el teljesen.

A híd felújítása zajlik ezekben a hetekben
Fotó: Mészáros János

Az utat átszelő öntözőcsatorna rekonstrukciója egy külön beruházás keretében valósul meg ezekben a hetekben. Itt nemcsak maga az út felújítása folyik, de a teljes hídszerkezeten dolgoznak annak érdekében, hogy teljes biztonságban lehessen közlekedni a Túrkeve és Mezőtúr közötti úton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában