SZOLNOK

2018.10.06. 12:25

Hazatért az első, nagyjavításon átesett „Ecureuil” helikopter

Visszaérkezett Szolnokra az első, nagyjavításon átesett Eurocopter AS-350B „Ecureuil” típusú könnyűhelikopter – derül ki a honvédelem honlapján olvasható közleményből.

Forrás: honvedelem.hu/MH 86. Szolnok Helikopter Bázis

A gépet – egy másik, hasonló típusúval együtt – 2016. június 15-én ünnepélyes keretek között adta át a szolnoki helikopterbázis katonáinak az akkori honvédelmi miniszter. A forgószárnyasok korábban a légimentők kötelékébe tartoztak.

A gépek a Magyar Honvédségnél kiképzési, felderítői, futár és repülőjártasság-fenntartási feladatokat látnak el. Átvételük után az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis hajózói egy év alatt ezer repült órával gyarapították repülési idejüket. A gépek intenzív használat mellett is szinte meghibásodás nélkül teljesítették ezt a magas óraszámot.

Fotó: honvedelem.hu/MH 86. Szolnok Helikopter Bázis

2018-ban elérkezett a gépek nagyjavításának ideje, melyet a végrehajtó cég magas szakértelemmel és minőségben hajtott végre. A most visszaérkezett helikopter – a szükséges jogosítások helyreállítása után – visszatér az eddigi feladatai ellátásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában