jászság

2018.10.23. 11:20

Népszerű a kerékpár-nyilvántartási rendszer a Jászságban

Jászivány csatlakozásával teljesen lefedetté vált a Bike Safe program a térségben.

Illés Anita

Jásziványon több mint negyven kerékpárt regisztráltak a Bike Safe rendszerbe

Fotó: Beküldött fotó

A Jászberényi Rendőrkapitányság 2013-ban hozta létre saját bűnmegelőzési programját a Megelőzési és Tanácsadási Konferenciát (MTK). Ennek keretében indították útjára a Jászsági Kerékpár Nyilvántartási Rendszert, amihez az elmúlt öt évben a települések lakosai a helyi önkormányzatok és polgárőr-egyesületek segítségével folyamatosan csatlakoztak.

– A teljes lefedettség október 17-én jött létre a Jászberényi Rendőrkapitányság területén, mivel Jászivány is csatlakozott a programhoz.

– Tari András polgármester és Mihályi Zoltán, az újonnan alakult Jásziványi Polgárőr Egyesület elnöke kezdeményezésére ott is elindítottuk a Bike Safe programot – tájékoztatott Orosz Tibor címzetes rendőr főtörzszászlós, a Jászberényi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója.

A Jászság legkisebb településén a lakosok a Szoó István Művelődési Ház előtt regisztrálták a rendszerbe a drót­szamarakat. A bűnmegelőzési előadó kiemelte, hogy a helyi szervezésnek köszönhetően több mint negyven kerékpár került a rendszerbe, a településen élő családok közel egyharmada hozta el kétkerekűjét.

Jásziványon több mint negyven kerékpárt regisztráltak a Bike Safe rendszerbe
Fotó: Beküldött fotó

A falu egyébként 2014-ben az elsők között csatlakozott az MTK Szomszédok Egymásért Mozgalomhoz, és példát mutatva a többi jászsági településnek, a helyi családok kilencven százaléka tagja a bűnmegelőzési mozgalomnak.

A jásziványi kerékpár-regisztrálást megelőzően ugyanezen a napon délelőtt Jászjákóhalmán hirdettek újra nyilvántartásba vételt, így ott már közel ötven drótszamár van ­regisztrálva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában