Kisújszállás

2018.10.18. 09:24

Prevenciós napot tartott a rendőrség Kisújszálláson

A prevenciós szakemberek három helyszínen segítették tanácsaikkal, ajánlásaikkal a kisújszállási lakosokat.

Fotó: police.hu

A Kisújszállási Rendőrőrs által szervezett programhoz csatlakozott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya.

A megelőzési rendezvény 2018. október 16-án reggel a Móricz Zsigmond Gimnáziumban kezdődött, ahol a vagyonvédelmi információs pontnál a szakemberek mellett az iskolai bűnmegelőzési tanácsadó és a közszolgálati ügykezelő szakon tanuló két 11. évfolyamos diák segítette a prevenciós tevékenységet.

Az érdeklődő tanulók tanácsokat kaptak az iskolai vagyonbiztonság témakörében és az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeiről. A tanulók vagyonvédelemmel kapcsolatos szórejtvényt töltöttek ki, és hasznos tanácsokat kaptak az őket érintő témakörökben, mint a drog, az alkohol és az internet veszélyei.

Fotó: police.hu

Az iskolai bűnmegelőzési tanácsadó az internet veszélyeiről és az internetbiztonságról tartott átfogó előadást.

Délután a Vigadó épülete előtt felállított vagyonvédelmi információs pontnál a lakosok különböző vagyonvédelmi eszközökkel ismerkedhettek meg. A szakemberek felhívták az érdeklődők figyelmét a vagyon elleni és a szezonális bűncselekmények megelőzésének lehetőségeire.

A megjelenteknek a helyszínen lehetőségük nyílt a „Bike Safe” program keretén belül kerékpárjaik ingyenes regisztrációjára. A standot általános iskolások is felkeresték, akik megelőzési tanácsok kíséretében kipróbálták az úgynevezett „részeg szemüveget”.

Fotó: police.hu

A program lakossági fórummal zárult, amely a Vigadó épületének Üvegtermében került megrendezésre. A résztvevők bővíthették bűnmegelőzési ismereteiket az áldozattá válás megelőzése, valamint vagyonvédelem témakörben.

A témákkal kapcsolatban kisfilmet nézhettek meg, ezt követően nyílt, közvetlen beszélgetés kezdődött, amely során elmondhatták tapasztalataikat, feltehették kérdéseiket.

A bűnmegelőzési szakemberek célja, hogy a lakosság megfelelő tanácsok és információk birtokában elkerülje az áldozattá válást – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában