Régi hírek a megyéből

2018.10.07. 19:30

Amatőr és profi versenytáncosok mérettették meg magukat Szolnokon

E heti múltidézőnk keretében 21 évet megyünk vissza az időben. 1997 októberében is számos érdekes hír született megyénkben, ezekből szemezgettünk most Olvasóinknak.

Szoljon.hu

Fotó: Csabai István

1997. október 1.

Égből pottyant szállítmány

Anyagi okokból évente csak egyetlen alkalom adódott arra, hogy a Szolnoki Vegyes Szállító Repülőezred élesben gyakorolja a teherdeszantolás cseppet sem egyszerű műveletét. A kiképzési tervben előírt feladatokat hajtották végre az alakulat repterén.

Fotó: Mészáros

A szállító jármű egy AN-26-os repülőgép volt, amelyből különböző magasságokból dobták ki a terheket. A súlyos tárgyak célpontra történő zuhanását ejtőernyők fékezték. A teherdeszantolás a gyakorlatban abban az esetben hasznos dolog, ha háború esetén valamilyen okból elszigetelt csapatokhoz akarnak hadianyagot, élelmet eljuttatni.

Fotó: Mészáros

Sajnos békeidőben is szükség lehet erre a tevékenységre, például akkor, ha árvíz sújtotta területek ellátásáról akarnak a lehető legrövidebb időn belül gondoskodni. -h

1997. október 6.

Versenytánc Szolnokon

Nagy érdeklődés kísérte a szolnoki Olajbányász Sportcsarnokban megrendezett versenytánc magyar bajnokságot. A különböző kategóriákban amatőrök és profik léptek parkettára.

Fotó: Csabai István

A szolnoki Kaiser-Pelikán TSE versenyzői közül több páros is sikerrel szerepelt, így a latin táncok amatőr junior kategóriájában a Szecsei István-Pásztor Olga páros a harmadik helyet szerezte meg. A budapesti Dudás Tibor és a szolnoki Jánosi Viktória alkotta páros a latin táncok professzionistái közül a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

1997. október 7.

Megemlékezés

Az aradi vértanúk halálának 148. évfordulóján megyénkben több helyen is tartottak megemlékezéseket. Szolnokon a Széchenyi városrészből emlékfutással érkeztek a diákok a városi ünnepség helyszínére, a Várkonyi téri kopjafákhoz, ahol a Fiumei Úti Általános Iskola tanulói adtak műsort.

Fotó: Mészáros

Ezután az intézmények, pártok, egyesületek és a polgárok helyezték el koszorúikat az aradi vértanúk kopjafáinál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában