nagyiván

2018.10.04. 14:45

Szakemberek segítik a felnőtt lakosság felzárkóztatását

A Tisza-tó hét településén indult el az a program, mely a lakosság megsegítése, felzárkóztatása érdekében jött létre. Szakemberek bevonásával tartanak tanácsadást, oldják meg a felmerülő problémákat.

Ujvári László

Ebben a programban vesz részt Nagyiván is. Pszichológus, gyógypedagógus, logopédus, gyógymasszőr, valamint fejlesztőpedagógus bevonásával láttak nemrég munkához. A felnőtt lakosság számára például jogi szaktanácsadást is tartanak, igyekeznek megoldást találni a hozzájuk forduló helyiek mindennapi problémáira.

– Nagy igény mutatkozik minderre, a vártnál jóval többen érdeklődnek a lehetőség iránt. A projektben többnyire felnőttek vesznek részt, de a szakemberek sok-sok gyermekkel is foglalkoznak – magyarázta lapunknak Bári Ágnes alpolgármester.

Tapasztalataik szerint a lakosok egymásnak ajánlják a szolgáltatást, szájról szájra terjed a híre.

– Látszik, hogy szükség van ezekre a szakemberekre – jelentette ki az alpolgármester.

Egy nyertes pályázatnak köszönhetően a program három esztendőn át tart. Hét településen összesen ötszázmillió forint áll rendelkezésre. Ebből Nagyiván valamivel több mint ötvenmilliót fordíthat humán szolgáltatások fejlesztésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában