KŐRÖSTETÉTLEN

2018.11.01. 19:43

Hamarosan elkezdődhet végre a sérült víztorony javítása

Korábban arról adtunk hírt, egy nyári vihar során komoly károk keletkeztek a tetétleni víztorony glóbuszán. Az azóta eltelt időben egyre sürgetőbbé vált a létesítmény cseréje. Mindez azonban úgy tűnik, hamarosan meg is történhet. Ráadásul újabb fejlesztés is érintheti a komplexum környékét.

Hartai Gergely

A vízmű új útjának legkésőbb november végéig kell elkészülnie

Fotó: Mészáros János

– Egyelőre a Belügyminisztérium támogató döntésére várunk, ám néhány munka erejéig elébe megyünk annak – közölte hírportálunkkal a minap Pásztor Imre.

A falu polgármestere elmondta, végre belátható közelségbe került a falu nemrégiben megsérült glóbuszának cseréje. Mi több, a kivitelező vállalkozást is kiválasztotta már a hivatal. A napokban pedig az előkészületek is megkezdődtek.

– A torony felső részének legyártása a szükséges műszaki ellenőrzésekkel együtt több mint húszmillió forintot tesz ki. Ebben az összegben a laborvizsgálat is benne van, mely jobbára a vízminőségre fókuszál – taglalta a község első embere.

Pásztor Imre ígéri, a falu vízellátását akkor is megfelelően tudják biztosítani, ha a vizes létesítményt éppen cserélik a szakemberek. – A kivitelező úgy tájékoztatta az önkormányzatot, hogy három napig nem lesz víznyomás a faluban.

– Ez azonban nem jelenti azt, hogy veszélybe kerülne a lakossági ivóvízellátás. Hiszen a vízműnél lehet majd vízhez jutniuk a lakóknak – magyarázta. Hozzátette, nemsokára a helyiek figyelmét is felhívják az ezzel kapcsolatos tudnivalókra.

A hivatal ugyanis azt tervezi, két nappal a glóbusz cseréje előtt minden háztartást szórólapon értesít. A tájékoztató anyagok kézbesítését a helyi közfoglalkoztatottak bevonásával oldják meg. Ezzel segítve, hogy a tetétleniek időben felkészülhessenek az akadozó szolgáltatásra.

A vízmű új útjának legkésőbb november végéig kell elkészülnie
Fotó: Mészáros János

Közben a víztorony közelében is folyamatosak a korszerűsítést célzó munkálatok. Ottjártunkkor épp a vízmű vadonatúj útján dolgoztak a szakemberek. Pásztor Imre emlékeztetett, bár a két beruházás egymástól teljesen független, mindegyik a község vízi létesítményeinek hosszú távú fejlesztését szolgálja.

– Az útépítés mintegy huszonötmillió forint beruházást jelent. A munkák végén pedig egy hat méter széles, szegőkővel ellátott útszakaszon lehet majd közlekedni. Jelenleg azonban még a gépi munkák folynak – mondta.

Az időjárás is közbeszólhat

Megtudtuk, egyik beruházás befejezése sem húzódhat sokáig. A víztorony rendbetétele az egész falu vízellátása szempontjából nélkülözhetetlen. Ugyanakkor az útépítés is egyre sürgetőbb

– Ez utóbbival november közepéig szeretnénk végezni. Az aszfaltozást az időjárási körülmények miatt legfeljebb a jövő hónap végéig lehet elodázni. Úgy tűnik, tudjuk tartani vállalásainkat, hiszen ezekre a kellő munkaerő rendelkezésre áll – taglalta Pásztor Imre. Hozzáfűzte, az útburkoláson jelenleg öten dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában