SZOLNOK

2018.11.27. 10:58

Ismét összeültek a szolnoki paktum tagjai

Hétfőn tartotta soron következő ülését a Szolnoki Foglalkoztatási Paktum a városházán.

Kovács Berta

A huszonkilenc tagú szervezet tagjai az elmúlt években közös nyilatkozatban vállalták, hogy együttműködnek a helyi munkaerőpiaci problémák azonosításában a hosszabb távú foglalkoztatási stratégiai célok elérésében.

A hétfői fórumon Fekete Tibor vezérigazgató mutatta be a Coop Szolnok Zrt. eredményeit, társadalmi szerepvállalását, a munkaerő megtartása és támogatása végett tett intézkedéseit.

A paktumszervezet tagjai beszámolóban tájékozódhattak az előző ülés óta végzett feladatokról. Szolnok önkormányzata, a kormányhivatal és az Impulzus Egyesület együttműködik a cél érdekében.

A programba október 31-ig ötszázhatvannégy hátrányos helyzetű álláskeresőt vontak be, közülük háromszázhatvanegy fő tudott támogatással elhelyezkedni, ötvenheten képzésen vettek részt, tíz fő pedig önfoglalkoztatási támogatást kapott.

A paktumszervezeti ülések célja a tagok tájékoztatása mellett, hogy a részt vevő szervezetek képviselői kifejthessék véleményüket, javaslataikat, kérdéseket tehessenek fel. Sajnos több olyan szervezet is van, melynek képviselői nem járnak el a fórumokra, tapasztalatcserére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában