JÁSZÁROKSZÁLLÁS

2018.11.17. 13:30

Jó minőségű vizet adó új kutat kapott a település

Egészséges, vegyszermentes ivóvizet biztosító kutat adtak át nemrég a Széchenyi úton.

Illés Anita

A nosztalgiakút a Posta kút pontos mása. Százhetven méter mélyről természetes, ásványi anyagokban gazdag, jó minőségű ivóvizet ad a lakosoknak.

Gergely Zoltán polgármester elmondta, hogy az önkormányzat saját forrásból készíttette el az új kutat, amellyel immár a városban három helyen lehet térítésmentesen vételezni vegyszermentes ivóvizet.

– Érdemes mindhárom kút vizét megkóstolni, mert mindegyiknek más az ásványianyag-összetétele. Az új kút nem folyamatos működésű, hanem a szivattyú indítását a kandeláberre szerelt mozgásérzékelő végzi. A mozgásérzékelő hatókörébe érve néhány másodperc múlva folyni kezd a víz mind a négy kifolyón. A terület elhagyását követően a kút kettő perc múlva automatikusan leáll – tudtuk meg a polgármestertől.

A jövőben két padot, kerékpártámaszt és szemétgyűjtőt is szeretnének kihelyezni a nosztalgiakút környékén. Hamarosan pedig a Thill Bernát úton megépülhet a negyedik ivóvízforrás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában