jászladány

2018.11.26. 16:30

Megelőzési napot tartottak Jászladányban

A Jászberényi Rendőrkapitányság megelőzési munkatársai egész napos „Házhoz megyünk!” programot szerveztek az elmúlt napokban Jászladányban. A rendezvényen közreműködött a Jászsági Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és a helyi Polgárőr Egyesület is.

szoljon.hu/police.hu

Fotó: police.hu

A rendőrségi szakemberek több témában tartottak előadásokat az alsó és felső tagozatos diákok részére, mint a biztonságos internet használatról, a drog-prevencióról, a függőségek kialakulásáról és a biztonságos közlekedésről.

Dr. Pető Katalin főorvos, iskolaorvos „Tudd, mit teszel!” címmel tartott előadást a 7. és 8. osztályosoknak. Baginé Gavaldik Lívia pszichológus és Kántor Sándor szociálpedagógus a „Szertelen-sziget” programon belül a dohányzás ártalmairól nyújtott tájékoztatást, amelyet tucatnyi roll-up segített megjeleníteni.

A jászladányi lakosok ezen a napon regisztrálhatták kétkerekűiket a „Bike Safe” kerékpár nyilvántartási rendszerben is. A településen így már közel 300 biciklit vettek nyilvántartásba.

A lakossági fórumon az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményekről és azok megelőzési lehetőségeiről, a vagyonvédelemről, illetve az értékesítési vonal felderítésének elősegítéséről hallhattak előadást a jelenlévők. A megelőzési előadó az egyszerű biztonságtechnikai eszközökről tartott bemutatót.

forrás: police.hu

A jászladányi fiataloknak lehetőségük volt a toborzóponton a rendőri szakmáról ismereteket szerezni, kérdéseikre is választ kapni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában