INTERJÚ

2018.11.11. 19:49

New Yorkot is meghódította a fiatal szolnoki énekesnő

Éppen egy évvel ezelőtt mutattuk be, akkor „Szolnok reménységeként” utaltunk rá, és milyen jól tettük! Vitathatatlanul nagy tehetség, aki nemrég azt a világvárost csavarta ujjai köré, melyről Frank Sinatra oly szenvedélyesen nótázott. Marik Laura az elmúlt évben sem tétlenkedett, kitartó munkával, apránként taposta ki maga előtt a siker felé vezető utat.

Borda Zsanett

Forrás: Beküldött fotó

– Legutóbb tavaly ősszel beszélgettünk a karrieredről. Hogy érzed, elérted azt, amit egy év alatt szerettél volna?

– Igen. Pontosan ott tartok, ahol tartanom kell. Idén befejezem az egyetemet, a suli mellett pedig igyekeztem nem kiesni a zene világából, folyamatosan képeztem magamat. A nyáron megjártam eddigi életem legnagyobb kalandját is, ami rengeteg új kaput nyitott meg előttem.

– Tele vagyok megújult motivációval és energiával – újságolta széles mosollyal a fiatal lány.

– Biztosan a New York-i kalandodra célzol. Miért utaztál oda?

– Tanulni, kapcsolatokat építeni és természetesen világot látni. A Tempus közalapítvány „Campus mundi” nevezetű pályázatának segítségével kerültem be egy nagyon jó nevű manhattani zeneiskolába, a Collective School of Music intézményébe.

– Szerencsés vagyok, mert erős, inspiráló tanárok keze alatt tanulhattam, akiknél rengeteget fejlődtem mind technikailag, mind emberileg. Nem beszélve arról, hogy a sajátos módszereiket beépíthetem majd a hazai zeneoktatásba is, mint leendő zenepedagógus.

Laura a manhattani Collective stúdiójában.
Fotó: Beküldött fotó

– És hogyan töltötted a zeneiskolán kívüli idődet?

– Magamba szívtam New York zenei világát. Kerestem azokat az éjszakai bárokat, ahol valódi, ízes jazzt játszottak.

– Hihetetlen volt számomra, hogy a város szinte minden pontján szólt valamilyen élő zene. A metróaluljárókban, a metrókocsikban, az utcasarkokon, a tereken, tényleg mindenütt! Volt, hogy csak úgy, minden előzmény nélkül fakadt dalra mellettem egy nő a metrón. Gyönyörű hangja volt! Azonnal beleszerettem New York-ba.

„De az utazásom csúcspontja egyértelműen az volt, amikor koncertezhettem Manhattanben. Egy álom vált valóra.”

– Volt szerencsém megismerkedni Jules Apatinivel, aki a nyctvlive.com igazgatója. Neki köszönhetően valósulhatott meg életem koncertje egy New York-i fotózással egybekötve. Óriási és életre szóló élmény volt, sosem fogom elfelejteni!

Visszavágyik New Yorkba. Fotó: NonoArtPhotography/Beküldött fotó

– Ezek után azt hiszem, igaz a mondás, hogy ha egyszer New Yorkban jártál, biztosan visszavágyódsz majd. Szerencsére több fontos kapcsolatra is szert tettem, amik által valószínűleg lesz lehetőségem egy esetleges második utazásra.

– Mi a legfontosabb terved, amit 2019 végére szeretnél megvalósítani?

– Visszamenni New Yorkba?! – vágja rá egyből Lulu.

– Pontosan még nem tudom, de egy biztos: januárban befejezem az egyetemet, ami azt jelenti, hogy onnantól kezdve teljes erőbedobással foglalkozhatok majd a zenével.

A fotózás is nagyon jól sikerült.
Fotó: Beküldött fotó

– Szeretnék saját dalokat szerezni, énekelni, teleírni a naptáramat a későbbi koncertjeim dátumaival, illetve ahogy már említettem, szóba jöhet egy második utazás „A városba” is.

És akkor nincs más hátra, nézzék meg Önök is azt a bizonyos New York-i koncertet:

Az egy évvel ezelőtt készült interjút ide kattintva olvashatják.

Marik Laurát az alábbi e-mail címen érhetik el az érdeklődők: [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában