Rákóczifalva

2018.11.12. 16:17

Rákóczifalvai férfi verekedett egy svájci felségjelzésű hajón

A Szolnoki Járásbíróság 2018. november 6-án súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt 300.000 Ft pénzbüntetésre ítélte azt a fiatal magyar férfit, aki egy svájci felségjelzésű folyami hajón egy másik magyar férfit és annak szintén magyar barátnőjét bántalmazta. Az ítélet jogerős.

A történet mindhárom szereplője egy svájci felségjelző hajón szolgált. A vádlott szakácsként, az általa bántalmazott férfi masszőrként, annak párja pedig takarítóként dolgozott.

Az ominózus éjszakán, a hajó fedélzetén, a legénység számára elkerített részen együtt italoztak, amikor a vádlott felelősségre vonta masszőr kollégáját, mert szerinte nem megfelelően viselkedett a barátnőjével.

A férfi azt mondta a vádlottnak, hogy „nem vele fogja megbeszélni a párkapcsolati problémáit” és „hagyja őt békén”, de a vádlott nem hagyta annyiban, amit a férfi végül megelégelt, az asztalra csapott, azt mondta, hogy „ebből elég”, majd felállt és elindult az asztaltól.

A vádlott ekkor felemelt egy sörpadot és a férfi után dobta, de nem találta el, majd a férfi után ment, és ököllel, mintegy hússzor, nagy erővel arcon és halántékon ütötte, majd beleharapott, az ekkor már a földre került férfi kezébe.

A férfi barátnője megpróbálta védeni a párját, a vádlott derekát hátulról átkarolta és megpróbálta elhúzni tőle a vádlottat, aki megfordult, és a könyökével, véletlenül, olyan erővel ütötte orrba a fiatal nőt, hogy eltörött az orrcsontja.

A nő párja ugyan csak 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de ez az elkövetés módjára és a támadott testtájékra tekintettel nem a vádlotton, csupán a szerencsén múlott.

Az ügyben azért járt el a Szolnoki Járásbíróság, mert a fenti, Magyarország határain kívül elkövetett bűncselekménnyel megvádolt magyar állampolgárságú vádlott lakcíme a járásbíróság illetékességi területén, Rákóczifalván volt – közölte hírportálunkkal a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában