öcsöd is emlékhely

2018.11.20. 11:42

Szervezik a József Attilához kötődő programsorozatot

„Visz a vonat néven” programsorozat indul jövőre a József Attila-emlékhelyek közreműködésével. A minap a leendő programról tartottak egyeztetést Öcsödön, híres költőnk gyermekkorának egyik helyszínén.

Joó Zsuzsa

Ez már a harmadik szakmai megbeszélés volt. A kezdeményezésben öt település vesz részt: Balatonszárszó, Szabadszállás, Öcsöd, Makó és a budapesti IX. kerület. Céljuk József Attila költészetének népszerűsítése.

– Programunkban arra buzdítunk mindenkit, hogy látogasson el a József Attila-emlékhelyekre, ismerje meg még jobban költőnket. Minden résztvevő egy kis könyvecskét kap az első településen, amibe aztán pontokat gyűjthet, méghozzá a többi emlékhelyen. A legtöbb pontot összegyűjtők között egy egyhetes párizsi utazást sorsolunk ki – ismertette Molnár Bálint öcsödi polgármester, hozzátéve, az öt érintett település jelenleg támogatókat keres, hogy a verseny még színesebb legyen.

A múlt heti öcsödi egyeztetésen a részt vevő önkormányzatok delegáltjai körbejárták a községet, és megnézték a József Attila-emlékházat is, a költő egykori iskoláját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában