KUNCSORBA

2018.12.12. 16:27

A lényeges fejlesztések mellett is sikerült takarékoskodniuk Kuncsorbán

Több jelentős fejlesztés is lezárult az elmúlt időszakban Kuncsorbán. Rédai János polgármester ezek alapján úgy ítéli, a község most záruló éve is eredményesnek mondható.

Szilvási Zsuzsa

Rédai János szerint az idén is sokat fejlődtek.

Fotó: Mészáros János

– Úgy gondolom, mindenképpen pozitív a mérleg. Ahogy a korábbi években is, ezúttal is sikerült takarékos, észszerű gazdálkodással működni, emellett a pályázatok révén különböző fejlesztések is megvalósultak.

– Közel hatvanmillió forintos beruházásnak köszönhetően megújult a művelődési házunk. Az energetikai célú fejlesztéssel a korábbihoz képest jóval gazdaságosabbá vált az üzemeltetése.

Amint a polgármester hozzátette, a téli időszakban különösen nagy odafigyelést igényelnek a rászorulók. Az önkormányzat ezért a lehetőségeihez mérten segíti őket.

– Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően, most is részt veszünk a szociális tüzelő programban – tudtuk meg Rédai Jánostól.

– Az érintettek örömmel fogadják ezt a lehetőséget, bár várhatóan csak a téli időszak vége felé, január-február környékén tudjuk kiosztani a tüzelőt az érintett mintegy 100 rászorulónak.

Rédai János szerint az idén is sokat fejlődtek.
Fotó: Mészáros János

A karácsony előtti időszakban is támogatják azonban a kuncsorbaiakat. A község 14 év alatti korosztálya – több mint hetven gyermek – kapott mikuláscsomagot, míg a 60 év felettiekhez – 155 illető – tartós élelmiszereket tartalmazó csomaggal kopogtatnak be az ünnepek közeledtével, megkönnyítve ezzel is a készülődést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában