SZOLNOK

2018.12.07. 12:37

A szolnoki citromsavgyárról és az adófizetésről is beszéltek a konferencián

Befektetői üzleti konferenciának adott helyet csütörtökön a Neumann János Egyetem szolnoki gazdálkodási kara. A programon a gazdaságpolitikáról és a kis- és középvállalkozások problémáiról is hallhattak az érdeklődők.

Hartai Gergely

Szalay Ferenc polgármester nyitószavaiban elmondta, sokat javult az adófizetési morál és a foglalkoztatási helyzet a városban.

– Szolnok adóbevételei az elmúlt hat évben mintegy másfél milliárd forinttal nőttek. A tavalyi év 6,3 milliárd forintját idén 6,5 milliárdra tudtuk tervezni. Emellett a szolgáltatásokból származó adók mértéke is jelentősen nőtt – taglalta.

Hozzáfűzte, az önkormányzat olyan cégek ideérkezését próbálja segíteni, melyek a város százhetven éves lehetőségeire támaszkodnak. Ilyen például a vasút is.

„Ma Szolnokon található az egyetlen olyan gyár, amely vonatot épít az országnak.”

– Mindehhez a munkához pedig széles beszállítói kör társul. A citromsavgyár megépítése felé pedig azért teszünk lépéseket, hogy visszahozzuk a vegyipar hagyományát a városba – emlékeztetett.

– Nemrégiben jött ki a KSH legfrissebb GDP-jelentése. Eszerint Magyarország az Európai Unió egyik leggyorsabban növekvő országává vált. Hiszen éves szinten 4,8 százalék körüli a várható gazdasági növekedés – vette át a szót Veress Gábor Balázs.

A Pénzügyminisztérium Versenyképességi Főosztályának vezetőhelyettese szerint Nyugat-Európa számos téren előttünk jár, a felzárkózás üteme szempontjából azonban már jobban állunk, mint tíz esztendővel ezelőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában