TISZA-TÓ

2018.12.17. 20:00

Életbe lépett a téli horgászrend

November közepétől rendszerint megváltozott szempontok szerint folytatódik a horgászat a Tisza-tavon. Ezekben a hetekben lép ugyanis életbe a Tisza-­tavi horgászrend több fontos ­pontja.

Ujvári László

Forrás: Shutterstock

A nyári harcsatilalom után mindössze néhány hónap áll a horgászok rendelkezésére a téli tilalom életbe lépéséig. Március utolsó napjáig tilos a harcsa mindennemű horgászata, kifogása és megtartása a tározó teljes területén.

A szabályozás november közepétől van érvényben. Ugyancsak fontos szabály, a vermelő kíméleti területek kijelölése. Ilyen például a Dühös-lapos vízterülete. Tehát a 33-as főút hídja, a rábolyi gátőrház, az Eger-patak és a Bocskoros híd által határolt terület. Itt február végéig a horgászat és a tartózkodás is tilos.

Egyéb területeken – például a Szartos – a pergetés, a műlegyezés, valamint a két- és háromágú horog használata számít tabunak.

Minden időszakban kedvelt horgászhely a tó családoknak is
Fotó: Ujvári László

Jó hír azonban, hogy december 13-tól ismét engedélyezett a csónakos horgászat. A napokban sokan fognak süllőt, a holtágakon békéshalazók főleg kárászt, keszeget zsákmányolnak.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában