vélemény

2018.12.17. 14:45

Eltévedt Jézuska

Egy nagy dobozt vitt szép, masnival díszített csomagolással, benne áldással, békességgel, szeretettel.

Molnár-Révész Erika

Kereste a címzettet, ám nem találta az ajándékon. Végigjárta a város utcáit, de rájött, már mindenütt volt. A házakból kiszűrődő hangokból, ünnepi illatokból is erre következtetett.

Tanácstalanul nézegette, forgatta kezeiben a dobozt, majd letette egy kapualjban. „Rátalál majd valaki. Valaki, akinek mindezek hiányoznak ” – gondolta. A kihalt utca csendjében hirtelen motoszkálni kezdett valami.

Egy magányos, rongyos alak vánszorgott az otthagyott dobozhoz, először nem merte kinyitni, csak hosszan bámulta a váratlan ajándékot.

Ez nem az enyém – csóválta meg a fejét, miután kibontotta, majd visszaült a helyére. Emlékeiben megelevenedtek a régi, boldog karácsonyok, már régen gondolt rájuk. Mintha az nem is az ő élete lett volna.

Ha kérhetne valamit, az az újrakezdés ajándéka lenne, de ilyen nem volt a csomagban. Némi gondolkodás után aztán elővette az utolsó apróit, és tárcsázta azt a bizonyos számot a gyűrött papíron. Eddig még soha nem tette meg.

Egy hang szólalt meg a vonal másik végén, tiszta és kedves. A Megváltó elmosolyodott, de azt is tudta, nagyon sok ilyen dobozt kell még a kapualjakban, hidak alatt, bokrok között hagynia.

A karácsony sok fedélnélkül élőben ébreszt fájdalmas emlékeket, a szolnoki melegedőben idén emiatt nem tartanak ünnepi műsort. Előfordul a másik véglet is, amikor a nehéz utcai élet kiöli, sőt, értelmezhetetlenné teszi a szeretet ünnepét. Mi viszont álljunk készen rá, hogy minden helyzetben segíteni tudjunk. Így karácsony táján különösen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában