SZOLNOK

2018.12.16. 09:27

Értékes munkák érkeztek az ifjúsági családkutató pályázatra

Családom élő emlékezeteAz Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a vele együttműködő Családkutató Klub, a Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára és az Új Néplap idén is meghirdette a Családom élő emlékezete – Legyél az őseid krónikása, gyerekeknek és fiataloknak szóló családkutatási pályázatát.

Szathmáry István

Fodor Beáta, lapunk üzletszervezési vezetője (jobbra) is adott át díjakat a pályázóknak

Fotó: Csabai István

A beérkezett pályaművekről a kulturális központban pénteken hirdették ki a szakemberekből álló zsűri döntését, és adták át a díjakat a pályamunkák készítőinek. Az ünnepség kezdetén üdvözölték a megjelent vendégeket, s külön köszöntötték a pályázatok elbírálóit.

A pályázatra mindhárom korosztályból érkeztek értékes és színvonalas munkák, a szakemberek öt pályázatot díjaztak. Gyermek korosztályban díszoklevélben és könyvjutalomban részesült Orosz Dorina „Nagyanyó mesél – Dédmamám Áy Mária” című dolgozatáért.

A 2. helyezett Nemes Tekla Luca „Dédmamám, Silye Julianna” című dolgozata lett. A fiatal felnőtt korosztályban két második helyezett volt, Mo­hácsi Bernadett „Dédmamám, Mohácsi Bálintné Muka Eszter élete és munkássága” című, illetve Jenei Péter „Anyai nagymamám Dikó Róza” című dolgozata.

A bírálók az első helyezést és az azzal járó fődíjat az ifjúsági korosztályban induló ifj. Tóth Csabának ítélték oda, akit szalagavatója miatt családja képviselt.

Fodor Beáta, lapunk üzletszervezési vezetője (jobbra) is adott át díjakat a pályázóknak
Fotó: Csabai István

Elismerését, a martfűi Termál Spa-ban eltölthető családi hétvégét és Sallainé Szuda Zsuzsanna Pitvaros a régmúlt idők tükrében című, két nyelven megjelent települési családkönyvét Tóth Nóra vette át.

A program a továbbiakban szerény vendéglátással és a családkutató klub kötetlen évzárójával folytatódott. Szathmáry István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában