SZOLNOK

2018.12.16. 16:30

Újabb utak újulnak meg a megyében

Közmeghallgatással egybekötött ülést tartott pénteken a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Napirenden szerepeltek a megye állami közúthálózatának állapotáról és felújítási lehetőségeiről tájékoztatók is.

Szilvási Zsuzsa

A közúthálózattal kapcsolatos tájékoztató szóbeli kiegészítéseként Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója elmondta, hogy idén 63,5 kilométer hosszan történt meg útburkolat-felújítás TOP-os és hazai forrásból a megye közútjain.

Jövőre 69 kilométer további felújítást terveznek ebből a két forrásból. A Magyar Falu Program keretében jövőre várhatóan 35 kilométer, a program négyéves futamideje alatt összesen 216 kilométernyi közút felújítását ter­vezik.

A megye mezőgazdasági általános helyzetével kapcsolatos tájékoztatóból kiderült, hogy megyénkben található hazánk mezőgazdasági hasznosítású termőföldjeinek egyötöde. A növénytermesztési ágazatok közül meghatározó a búza, az őszi káposztarepce, a kukorica és a napraforgó termesztése és a gyepterület művelése.

Az állattenyésztésben meghatározó a sertés-, baromfi-, szarvasmarha- és juhtenyésztés, valamint a halgazdálkodás. A Jászságban és a Tiszazugban jelentős zöldség- és gyümölcstermesztés folyik.

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program végrehajtása is napirenden szerepelt az ülésen, valamint beszámoló hangzott el a megyei területfejlesztési ügynökség által menedzselt TOP-os projektekről.

A TOP 53,78 milliárd forint összegű kerete terhére eddig 303 projekt kapott támogatást, mindösszesen 51,84 milliárd forint összegben, amely 96,4 százalékos forráslekötést jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában