Mezőtúr

2019.01.08. 18:45

Megúszhatja az életfogytiglant a mezőtúri kábítószer-kereskedő

A megyei főügyészség a napokban kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emelt egy mezőtúri férfival szemben a Szolnoki Törvényszéken.

Mészáros Géza

Az ügyről Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást. A vád szerint a többszörösen büntetett előéletű illető tizenöt éve fogyaszt kábító hatású anyagokat. 2016-ban marihuánaként, illetve speedként, extasyként nevezett drogokat, továbbá a lónyugtató egyik alapanyagának számító ketamint, valamint egyéb, kábítószernek minősülő anyagokat szerzett be.

Részben saját fogyasztásra, részben azért, hogy azokat másoknak haszonnal értékesítse. A férfi a kábítószerek kiadagolását, csomagolását és eladását elsősorban a műhelyében végezte.

Az anyagokat egy használaton kívüli autóban tartotta. A rendőrök a drogokat 2017. november 12-én találták meg a férfi lakásán, az autójában és az illető ruházatában. A nyomozó hatóság a kábítószernek minősülő szereket, valamint a kiadagolást segítő eszközöket lefoglalta.

A kábítószerek összmennyisége meghaladta a törvény által meghatározott különösen jelentős mennyiséget. A törvény e bűncselekményre öt évtől húsz évig terjedő, illetve életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását írja elő.

Az ügyészség az új büntető eljárási törvény alapján indítványt tett arra, hogy a Szolnoki Törvényszék, az előkészítő ülésen, a vádlott beismerő vallomása esetén kilenc év fegyházban letöltendő szabadságvesztést szabjon ki és kötelezze vagyonelkobzásra a vádlottat.

Az említett előkészítő ülés a közeljövőben lesz, s akkor dől el az ügy, illetve a vádlott további sorsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában