CSATASZÖG

2019.01.29. 08:42

Harmincnégy család kap tüzelőt

Az elmúlt hétvégére sikerült kiosztani a faluban a szociális tűzifát, számolt be róla Oravecz Zsuzsanna Éva polgármester.

Kovács Berta

Negyvenhatan részesültek a támogatás e fajtájából. Közben beszerezték azt a tüzelőt is, amit téli rezsicsökkentés címén kaphatnak meg azok, akik nem gázzal fűtenek, így nem részesültek kompenzációban. Ez 34 családot érint.

A fogyasztónként 12 ezer forint értékű fát a jászkiséri Tüzép-telepről vásárolták meg, feldarabolva, ez utóbbi nagy könnyebbség a kiosztásban. A beszerzést, szállítást Hunyadfalvával közösen szervezték le.

A polgármester elmondta, a házhoz szállítást az érintettek közül kevesen tudják megoldani, viszont jelenleg az önkormányzat sem rendelkezik megfelelő eszközökkel. A múltkor pályáztak traktorra, amit meg is nyertek, de a megemelkedett árak miatt az önerőt nem tudták állni, így visszaléptek.

A polgármester felvetette, az önerő eredeti összegéből tudnának egy kis kerti traktort vásárolni utánfutóval. Ezt az elképzelést a következő testületi ülésen fogják megvitatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában