tiszaszőlős

2019.01.30. 15:30

Háromszázmillióból építenek óriási záportározót a falu közepén

Zajlik a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése és fejlesztése a településen. Háromszázmillió forintból valósul meg a beruházás első üteme.

Ujvári László

Már félig kész az óriási csapadékbefogadó

Fotó: Ujvári László

Az elnyert területfejlesztési forrásnak köszönhetően régi problémát orvosolnak Tiszaszőlősön. Kiépül a község nagy részén a hiányzó csapadékvíz-elvezető rendszer. Az éppen zajló munkálatok során egy hatalmas záportározót is kialakítanak a falu központjában, közvetlenül a Fő út mellett.

– Ez három irányból fogadja be és vezeti majd el a településen összegyűlt csapadékvizet – magyarázta Kerekes András polgármester.

A kiépülő rendszer a település csapadékvíztől veszélyeztetett részének körülbelül hetven százalékát lefedi majd. A méretes záportározó ráadásul egyéb célokat is szolgálhat.

Már félig kész az óriási csapadékbefogadó
Fotó: Ujvári László

Környékét kiépítve a szükséges infrastruktúrával, akár pihenőhelyként is működhet a jövőben.

Még tavaly augusztusban látott munkához a kivitelező, azóta – hacsak az időjárás engedi – folyamatosan dolgoznak rajta. Várhatóan idén nyár végére készülnek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában